додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Цукор підвищує ризик захворювань серця

Один-два цукровмісних напої щодня підвищують ризику нападу стенокардії на 35%.

Газована вода та інші цукровмісні напої можуть серьезно шкодити серця, підвищуючи ризик інфаркту, інсульту і хронічних серцевих захворювань. Один-два таких напої щодня пов'язані з підвищенням ризику нападу стенокардії або розвитку серцевої недостатності на 35%, інсульту – на 16% і діабету 2 типу – на 26%. Такі висновки зроблені в огляді гарвардського нутриціолога Васанти Малік (Vasanti Malik) в Journal of the American College of Cardiology.

Експерти зазначають, що якщо раніше рекомендації по харчуванню, яке знижує ризик серцево-судинних захворювань, робили наголос на скороченні жирів і холестерину, зараз фокус змістився на доданий цукор, який має більший вплив (а майже половина доданого цукру вживається у вигляді напоїв).

Малік описує шкідливу дію на серце різних цукрів (наприклад, глюкози і фруктози). Вони не ушкоджують серце безпосередньо, але призводять до інших станів (наприклад, діабету, стеатозу печінки, подагри), які підвищують ризик хвороб серця.
0 770
29-09-2015, 17:24

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Марципан набагато легше приготувати вдома, ніж ви можете подумати
Всі рецепти ...