додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Очні краплі замінять наноплівки

При розчиненні плівки постійно виділяються ліки.

У новому дослідженні на гризунах, проведеному вченими з Техасу, США, застосування офтальмологічних наноплівок показало високу ефективність при меншій кратності прийому.

"Нанопластина" (nanowafer) була вдвічі ефективнішою порівняно з очними краплями при лікуванні корнеальної неоваскуляризації у мишей в моделі опіку рогівки. Результати дослідження були опубліковані у ACS Nano - журналі Американського хімічного товариства.

Нова лікарська форма складається з чотирьох водорозчинних полімерів, їх суміш висушується на матриці, що моделює мікрорезервуари, наповнені лікарським засобом. Він поступово вивільняється при розчиненні плівки, а це забезпечує постійну присутність препарату на поверхні рогівки, що свідчить про його більшу біодоступність.

Для лікування опікових ушкоджень, які індукують неоваскуляризацію рогівки, у мишей мікрорезервуари наноплівок були наповнені акситинибом. Плівки наносилися щодня один раз на день протягом 10 днів. У другій групі тварин 0,1% розчин акситиніба застосовувався у вигляді очних крапель двічі на добу, тварини контрольної групи не отримували лікування.

Вивчення структури рогівки за допомогою флуоресцентного мікроскопа через 10 днів показало ефективність одноразового прийому препарату у вигляді наноплівки щодо пригнічення неоваскуляризації і прискорення загоєння дефектів рогівки.
0 950
19-09-2015, 18:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Спробуйте цей чудовий шоколадно-банановий хліб. Він простий у приготуванні та дуже смачний
Всі рецепти ...