додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Паста підвищує ризик серцево-судинних захворювань

Макаронні вироби швидко засвоюються, порушуючи баланс цукру.

Національний онкологічний інститут в Мілані провів дослідження продуктів харчування. Виявилося, макаронні вироби небезпечні для жіночого здоров'я, оскільки вони підвищують ризик серцево-судинних захворювань. Це довели спостереження за 47000 чоловіками і жінками.

Повідомляється, що в рамках дослідження добровольці дотримувалися однакового раціону. У нього входили білий хліб і макаронні вироби. У результаті жінки погладшали, а чоловіки майже не набрали вагу. Що стосується ризику серцево-судинних захворювань, то у жінок, порівняно з чоловіками, ймовірність появи недуг зросла вдвічі. Справа в тому, що макаронні вироби швидко засвоюються, порушуючи баланс цукру. Це небезпечно для серця. Плюс, відбувається активація згубних процесів за рахунок вироблення естрогену.

В першу чергу, вчені радять утриматися від макаронів вищого сорту з рафінованого білого борошна. А от макарони з твердих сортів пшениці, навпаки, корисні. У них вищий вміст клітковини, яка гарантує ситість. Людина з'їдає менше і організм активніше спалює калорії. Плюс, в макаронах є триптофан. Це амінокислота, що перетворюється в тілі на серотонін і поліпшує настрій. В теорії макаронні вироби знижують ризик депресії.
0 1 332
18-09-2015, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Марципан набагато легше приготувати вдома, ніж ви можете подумати
Всі рецепти ...