додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Салати без жирів позбавляють вітамінів

Люди, які їдять салати, приправлені знежиреними соусами, ризикують не отримати корисних речовин.

Хоча лаяти жирні, маслянисті заправки до салату - це сьогодні здоровий тренд, вчені з Університету штату Айова дотримуються зовсім іншої думки.

Експерти вважають, що люди, які їдять салати, приправлені знежиреними соусами, ризикують не отримати корисних речовин зі своєї страви.

У ході дослідження вчені брали зразки крові з вен учасників до і після того, як вони їли овочі.

Це давало фахівцям можливість отримати точні дані того, в якому обсязі поглинаються організмом поживні речовини.

Медики пропонували добровольцям зелений салат з помідорами у супроводі різних типів салатних заправок.

Аналіз зразків крові наштовхнув дослідників на думку про те, що люди, які віддають перевагу знежиреним або маложирним заправкам, ризикують не отримувати в потрібній кількості корисні каротиноїди з овочів, як це відбувалося під час експериментів.

Коли ж добровольці їли салати з заправками на олії, вони отримували ці поживні речовини.
0 683
16-09-2015, 17:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги