додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Салати без жирів позбавляють вітамінів

Люди, які їдять салати, приправлені знежиреними соусами, ризикують не отримати корисних речовин.

Хоча лаяти жирні, маслянисті заправки до салату - це сьогодні здоровий тренд, вчені з Університету штату Айова дотримуються зовсім іншої думки.

Експерти вважають, що люди, які їдять салати, приправлені знежиреними соусами, ризикують не отримати корисних речовин зі своєї страви.

У ході дослідження вчені брали зразки крові з вен учасників до і після того, як вони їли овочі.

Це давало фахівцям можливість отримати точні дані того, в якому обсязі поглинаються організмом поживні речовини.

Медики пропонували добровольцям зелений салат з помідорами у супроводі різних типів салатних заправок.

Аналіз зразків крові наштовхнув дослідників на думку про те, що люди, які віддають перевагу знежиреним або маложирним заправкам, ризикують не отримувати в потрібній кількості корисні каротиноїди з овочів, як це відбувалося під час експериментів.

Коли ж добровольці їли салати з заправками на олії, вони отримували ці поживні речовини.
0 792
16-09-2015, 17:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...