додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Вчителів сільських шкіл навчали надавати першу допомогу

У Буковинському медичному університеті організували майстер-клас

З нагоди Всесвітнього дня надання першої медичної допомоги, який відзначається щорічно з 2000 року в другу суботу вересня, викладачі ВДНЗ України "Буковинський державний медичний університет" провели майстер-клас з надання першої медичної допомоги для вчителів сільських та районних загальноосвітніх закладів Чернівецької області.

Розпочала захід помічник ректора з іміджевої політики, в. о. завідувача кафедри психології та соціології Алла Борисюк, яка підкреслила, що незалежно від професії та роду занять, кожен громадянин повинен вміти надавати долікарську допомогу.

Під час заходу доценти кафедри внутрішньої медицини, кафедри догляду за хворими та вищої медсестринської освіти, представники студентського самоврядування ознайомили слухачів з теоретичними аспектами ПДД та допомогли відпрацювати навички на спеціальних фантомах і муляжах. Були розглянуті випадки допомоги при кровотечах і переломах з використанням підручних засобів, правила проведення серцево-легеневої реанімації.

Провідні фахівці стверджують, що за умови, коли 10% населення країни володіє правилами надання домедичної допомоги, летальність на догоспітальному етапі зменшується в середньому на 20%. При досягненні цього показника в Україні можливо щороку рятувати 26 тис. осіб.
0 742
13-09-2015, 18:53

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги