додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я » Новини

Яка користь червоного вина

Все повинно бути в міру!

Алкоголь значно підвищує ризик раку голови і шиї. Однак дослідники з Університету Колорадо з'ясували, що ресвератрол, що міститься в червоному вині, допомагає зменшити ризик.

Надмірне споживання алкоголю пошкоджує клітини організму, а ресвератол знищує пошкоджені клітини, які можуть викликати рак.

Чим більше людина п'є, тим більший збиток вона завдає ДНК. Певні зміни в ДНК призводять до розвитку пухлин. Ресвератрол вибирає найбільш небезпечні клітини (ті, які найбільше підвищують ризик розвитку раку) і усуває їх. Тобто, ресвератрол не рятує від ризику раку, викликаного вживанням алкоголю, повністю. В екстракті виноградних кісточок містяться і інші корисні речовини.

Зараз проходять клінічні випробування, в ході яких учені сподіваються з'ясувати, чи може ресвератрол запобігти розвитку раку товстої кишки і печінки. Дослідники також планують оцінити ефективність використання ресвератрола в профілактиці і, можливо, лікуванні раку голови, шиї та інших пухлин.

0 539
14-09-2015, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...
Чим небезпечний цукровий діабет?
Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти