додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Чим корисні темно-зелені овочі

Вони є найбільшим джерелом природного хлорофілу, антиоксидантів, вітамінів і мінералів.

Крес водяний (крес-салат): містить значну кількість біологічно активного вітаміну В6, магнію, фолієвої кислоти і діє як стимулятор травлення. Він також багатий хлорофілом і каротиноїдами.

Шпинат - потужне джерело хлорофілу і глікогліцероліпідів, які захищають наш травний тракт від запального ушкодження. Глікогліцероліпіди - основні жирні кислоти, які оберігають клітинні мембрани від ушкоджень, виявляють потужні імуностимулюючі і протиракові ефекти. Крім того, шпинат є важливим джерелом міді, цинку і селену.

Листова капуста багата ізотиоціанатами: ці потужні сірчисті сполуки, які захищають ген р53. Ген P53 є охоронцем нашого геному і регулює нормальний клітинний цикл. Мутація гена p53 призводить до аномалій клітинного циклу та розвитку ракових захворювань.

Глюкозинолати і сульфоксид метилцистеина допомагають активувати ферменти детоксикації в печінці, які відіграють важливу роль у нейтралізації канцерогенних речовин.
0 1 061
14-09-2015, 13:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...