додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Чим корисні темно-зелені овочі

Вони є найбільшим джерелом природного хлорофілу, антиоксидантів, вітамінів і мінералів.

Крес водяний (крес-салат): містить значну кількість біологічно активного вітаміну В6, магнію, фолієвої кислоти і діє як стимулятор травлення. Він також багатий хлорофілом і каротиноїдами.

Шпинат - потужне джерело хлорофілу і глікогліцероліпідів, які захищають наш травний тракт від запального ушкодження. Глікогліцероліпіди - основні жирні кислоти, які оберігають клітинні мембрани від ушкоджень, виявляють потужні імуностимулюючі і протиракові ефекти. Крім того, шпинат є важливим джерелом міді, цинку і селену.

Листова капуста багата ізотиоціанатами: ці потужні сірчисті сполуки, які захищають ген р53. Ген P53 є охоронцем нашого геному і регулює нормальний клітинний цикл. Мутація гена p53 призводить до аномалій клітинного циклу та розвитку ракових захворювань.

Глюкозинолати і сульфоксид метилцистеина допомагають активувати ферменти детоксикації в печінці, які відіграють важливу роль у нейтралізації канцерогенних речовин.
0 974
14-09-2015, 13:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Марципан набагато легше приготувати вдома, ніж ви можете подумати
Всі рецепти ...