|
|
|
Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Публікації "МБ" |
Ваше здоров'я / НовиниПерегляньте своє меню. Гемоглобін відповідає за транспорт кисню до клітин всіх органів. І якщо знижується рівень гемоглобіну - ви регулярно будете відчувати запаморочення, слабкість, погано спатимете. Причин зниження гемоглобіну безліч і іноді виправити ситуацію можна тільки медикаментозним лікуванням. Але в ряді випадків досить переглянути своє меню. Зрозуміти, що настав час звертатися до лікаря, можна і без аналізів. Про нестачу гемоглобіну свідчать слабкість, аж до непритомності при надто низькому рівні, блідість шкіри, постійне відчуття втоми. По суті, рівень гемоглобіну залежить від кількості заліза в крові. Тому раніше в якості ідеального джерела пропонувалися яблука, особливо їх кислі сорти. Але згодом виявилося, що вміст заліза в них такий, що для отримання щоденної норми заліза необхідно їсти їх кілограмами. Крім того, залізо, одержуване з рослинних джерел, засвоюється не в повній мірі, так що вживання тваринних продуктів для підвищення рівня гемоглобіну краще. Але це не означає, що потрібно забути про яблука. Вони мають бути у раціоні, так само як і апельсини, гранати, горіхи, курага. Ці продукти для гемоглобіну корисно вживати в поєднанні з м'ясними. Найбільша кількість заліза в яловичині і печінці. З цих джерел засвоюється майже чверть усього заліза, що надійшов в організм. Інші сорти м'яса також його містять, але в меншій кількості. Ще менше його в рибі. З рослинних продуктів сприяють підвищенню гемоглобіну злакові і бобові. Гречана каша рекомендувалася при анемії ще в давні часи. Горох, квасоля, боби, соя, сочевиця у відвареному вигляді містять дуже багато заліза, як гарбузове і кунжутне насіння. Так що сформувати меню, що включає продукти для підвищення гемоглобіну, зовсім нескладно. Треба лише стежити за тим, щоб щодня на столі були присутні хоча б щось з перерахованого списку. Важливо не тільки правильно готувати і регулярно вживати залізовмісні продукти, але і стежити, щоб вони не перетиналися з тим, що містить кальцій. Він блокує засвоєння заліза, тому м'ясо молоком не запивають і в сметані не гасять. Щоб організм отримував всі необхідні речовини, потрібно вживати лише залізо та кальцій у різні прийоми їжі. Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Загрузка...
|
Смачні рецепти
• Теги
Буковина ДТП Зеленський Каспрук Росія Україна Чернівці аварія афіша вибори відключення війна війна з Росією день ангела депутати долар діти карантин клуби концерти коронавірус курс валют кіно міська рада новини новини Буковини новини України новини Чернівців палац кіно Кобилянської погода пожежа поліція православний церковний календар ремонт смерть суд футбол хвороба євро іменини
include('ukrnet48540fyanfv51hdiox906d/links.php'); echo makeUkrnetLink(); ?> include($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/_lm8ea8f138e7abf12fd3b69de62a906877/linkmoney.php');?> |