додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Три правила профілактики інсульту

Включайте в раціон буряк.

Щороку кількість людей, які перенесли інсульт, збільшується втричі, а після першого інсульту хоча б половина людей напротязі 5 років може чекати його повторення. Які три правила допопожуть попередити захворювання?

Їжте продукти, які корисні для мозку.
Один з найефективніших засобів профілактики інсульту продається в будь-якому продуктовому магазині і коштує копійки - це звичайний буряк. Цей коренеплід багатий нітритами - речовинами, здатними знижувати тиск. Деякі дослідники вважають, що буряк може покращувати кровопостачання мозку і навіть стимулювати ріст молодих кровоносних судин. Так що включайте в раціон буряк і дотримуйтеся простих правил здорового харчування: їжте більше овочів, фруктів, риби, нежирного м'яса, цільних злаків, корисних жирів. І зведіть до мінімуму споживання цукру і фастфуду.

Приберіть зі столу сільничку.
Звичка досолювати готову страву в тарілці - одна з найнебезпечніших. Надлишок солі веде до підвищення тиску, а це піднімає ризик інсульту. У наші дні більшість жінок пильно стежать за кількістю цукру, але мало хто звертає увагу на сіль. Тим часом фастфуд, консерви, продукти швидкого приготування буквально напхані сіллю! Сосиски, ковбаси, копченості, заморожені піци і лазаньї - це продукти, яких потрібно уникати всім нам, незалежно від статі і віку. Намагайтеся не перевищувати рекомендовану норму - 5-6 г солі (1 ч. Л.) В день.

Утримайтеся від гормональної контрацепції,
Якщо ви в групі ризику. Хоча б в одного з ваших кровних родичів були випадки інфаркту або інсульту? Ви страждаєте від підвищеного тиску? Ви палите? Лікарі коли-небудь діагностували у вас тромби глибоких вен? Всі ці фактори в поєднанні з прийомом гормональних протизаплідних засобів можуть призвести до утворення тромбу, який здатний закупорити судину і спровокувати інсульт. Підбираючи засоби контрацепції, обов'язково обговоріть з лікарем можливу схильність до інсульту і в жодному разі кидайте курити.
0 759
7-09-2015, 18:20

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги