|
|
|
Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Публікації "МБ" |
Ваше здоров'я / НовиниУрізноманітнюйте раціон фруктами. Кров доставляє нашим клітинам все необхідне для їхнього життя і здоров'я, забираючи продукти життєдіяльності. Тому якість крові - один з головних факторів, що впливають на здоров'я всього організму. Найбільш корисне з дієтичної точки зору негемове залізо має форму залізних солей. Воно надходить в організм з фруктами, овочами і яйцями. Однак ця хімічна форма заліза засвоюється кишечником з деякими утрудненнями. Гемове залізо, що знаходиться в м'ясі та рибі, засвоюється набагато легше. Безліч експериментів показали, що вітамін С, що міститься, зокрема, в лимонному соці, може подвоїти чи потроїти ступінь засвоєння негемового заліза кишечником. Більше того, він може компенсувати негативну дію поліфенолів (танінів), через якого залізо погано засвоюється. Більшість випадків анемії пов'язано з нестачею заліза, фолієвої кислоти і вітаміну B12, яких організм потребує для виробництва червоних кров'яних тілець. Вживання лимона поряд з багатими залізом продуктами рослинного походження, такими, як бобові (боби, сочевиця, соя і соєві продукти), зелені листові овочі (шпинат, цибуля-порей) або зернові (пшениця, рис), істотно підвищує використання організмом цього важливого мінералу. Сьогодні дієтологи рекомендують у кожний прийом їжі включати 25 мг вітаміну С через його благотворний впливу на засвоєння заліза. Така кількість вітаміну С міститься в половинці лимона. М'ясо не є необхідним матеріалом для формування кров'яних клітин. Кров, сформована на продуктах рослинного походження, краще за якістю, ніж сформована на продуктах тваринного походження. Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Загрузка...
|
Смачні рецепти
• Теги
include('ukrnet48540fyanfv51hdiox906d/links.php'); echo makeUkrnetLink(); ?> include($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/_lm8ea8f138e7abf12fd3b69de62a906877/linkmoney.php');?> |