додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я » Новини

Харчування, яке оздоровить вашу кров

Урізноманітнюйте раціон фруктами.

Кров доставляє нашим клітинам все необхідне для їхнього життя і здоров'я, забираючи продукти життєдіяльності. Тому якість крові - один з головних факторів, що впливають на здоров'я всього організму.

Найбільш корисне з дієтичної точки зору негемове залізо має форму залізних солей. Воно надходить в організм з фруктами, овочами і яйцями. Однак ця хімічна форма заліза засвоюється кишечником з деякими утрудненнями. Гемове залізо, що знаходиться в м'ясі та рибі, засвоюється набагато легше.

Безліч експериментів показали, що вітамін С, що міститься, зокрема, в лимонному соці, може подвоїти чи потроїти ступінь засвоєння негемового заліза кишечником. Більше того, він може компенсувати негативну дію поліфенолів (танінів), через якого залізо погано засвоюється.

Більшість випадків анемії пов'язано з нестачею заліза, фолієвої кислоти і вітаміну B12, яких організм потребує для виробництва червоних кров'яних тілець. Вживання лимона поряд з багатими залізом продуктами рослинного походження, такими, як бобові (боби, сочевиця, соя і соєві продукти), зелені листові овочі (шпинат, цибуля-порей) або зернові (пшениця, рис), істотно підвищує використання організмом цього важливого мінералу.

Сьогодні дієтологи рекомендують у кожний прийом їжі включати 25 мг вітаміну С через його благотворний впливу на засвоєння заліза. Така кількість вітаміну С міститься в половинці лимона.

М'ясо не є необхідним матеріалом для формування кров'яних клітин. Кров, сформована на продуктах рослинного походження, краще за якістю, ніж сформована на продуктах тваринного походження.
0 468
24-08-2015, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...
Чим небезпечний цукровий діабет?
Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти