додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Втамовуємо спрагу правильно

Розповімо про продукти, які найкраще втамовують спрагу.

Вода
Проста вода дуже добре втамовує спрагу. Важливо, щоб вона була не крижана й бажано без газу. Добре, якщо її трохи підсолити, адже з рясним потовиділенням ми втрачаємо багато мікро- і макроелементів. Для різноманітності у воду можна додати кілька скибочок лимона або апельсина, скибочку свіжого огірка, трохи меду. Найкраще підійде природна мінерально-столова вода. Лікувальні мінеральні води можна пити тривалий час і краще перед їхнім вживанням порадитися з лікарем. У спеку варто пити воду часто, маленькими порціями, трохи охолоджену.

Чай
Зелений чай чудово втамує спрагу, особливо якщо він буде з молоком або лимоном. Його можна вживати як у гарячому, так і в холодному вигляді. Чорний чай теж можна пити у спеку – він тонізує і додає сил, але спрагу втамовує менше, ніж зелений. Якщо до чаю додати трави, наприклад, мелісу або м’яту, це підвищить його тонізуючі властивості.

Кисломолочні продукти
Всі кисломолочні продукти добре не тільки втамовують спрагу, але й насичують організм, оскільки швидко засвоюються, а також сприяють поліпшенню мікрофлори кишечнику. Ті, хто не любить кисломолочне, можуть пити молоко. Звичайно, воно не так освіжає і втамовує спрагу трохи менше. Щоправда, потрібно пити продукт тільки зі зниженою жирністю – 1-1,5%.

Квас
Тільки квас повинен бути справжній, без газу і різних консервантів, підсолоджувачів. Чудово втамовує спрагу, а завдяки ферментам, що знаходяться в ньому, сприяє легкому засвоєнню їжі. Обирайте тільки хлібний квас, без барвників, консервантів і газу.

Соки
Свіжовичавлений сік – джерело корисних мінералів і мікроелементів. Такий сік не тільки освіжає, але і втамовує голод, насичуючи організм корисними речовинами. Розмаїття смаків можна домогтися, роблячи овочеві та фруктові суміші. Дуже корисні овочеві соки: огірковий, селеровому, гарбузовий, томатний. Змішавши їх, можна отримати цікаві смакові поєднання. Але це не стосується магазинних соків, у яких шкоди більше, ніж користі.

Лимонад, морси, компоти
Компоти і морси, приготовані на основі натуральних ягід і фруктів, без додавання цукру чудово втамовують спрагу. Пити їх потрібно охолодженими, але не крижаними. Завдяки їхньому кислому смаку відбуватися швидке вгамування спраги, а вітамін С тонізує і заряджає бадьорістю. Надмірне додавання цукру при приготуванні компотів і морсів у рази знижує їхню здатність втамовувати спрагу.
0 806
23-08-2015, 12:03

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги