додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Які приховані симптоми уражених судин

Біль може з'являтися після вдихання холодного повітря або прийому їжі.

Сьогодні у всьому світі однією з найбільш актуальних завдань медицини є профілактика серцево-судинних захворювань. Як визначити що ваші судини у небезпеці?

Надлишкова маса тіла, підвищений артеріальний тиск, висока концентрація глюкози в крові, тютюнопаління, зловживання алкоголем, стресогенні ситуації є факторами ризику розвитку захворювань серцево-судинної системи, оскільки сприяють ураженню ендотелію, порушення функції судин, зменшення вироблення оксиду азоту.

Прогресування ураження стінки судин серця супроводжується появою характерних симптомів. На початку людини можуть турбувати задишка, біль у серці і серцебиття, які виникають, як правило, при психоемоційних або фізичних навантаженнях. Також можуть відзначатися відчуття перебоїв у роботі серця і нестачі повітря.

Біль в серці, характерна для ураження серцевих судин, має особливості. При ураженні коронарних судин серця, на перший план виходить відчуття дискомфорту або пекучий, стискаючий і давлячий біль за грудиною. Як правило, поява болю пов'язано з фізичним навантаженням, однак, вона може з'являтися після вдихання холодного повітря або прийому їжі. Також особливістю цього болю є її здатність поширюватися в ліву руку, нижню щелепу або ліву подлопаточную область. Зазвичай такий больовий напад триває не більше 15 хвилин, і досить швидко припиняється в стані спокою або після прийому спеціальних лікарських засобів.
0 965
20-08-2015, 17:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Кабачки — майже універсальний та надзвичайно корисний овоч, який можна додавати в салат, використовувати як гарнір до м'яса
Всі рецепти ...