додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Чому потрібно їсти мигдаль

Він поліпшує здатність білих кров'яних клітин знаходити і знищувати віруси.

Вчені з Норіджа і Мессіна виявили нову унікальну властивість мигдалю. На підставі своїх досліджень вони дають нові рекомендації - з настанням холодного сезону цей горіх потрібно їсти всім, хто хоче зберегти своєздоров'я.

Лабораторні дослідження показали, що в шкірці мигдалю містяться речовини, що поліпшують здатність білих кров'яних клітин знаходити і знищувати віруси. Дивно, але підвищена активність імунної системи зберігалася навіть після того, як мигдаль перетравився.

Іншими словами - мигдаль є прекрасним профілактичним засобом проти простудних захворювань і грипу. Вживання цього горіха також допомагає швидше одужати.

Учені перевірили реакцію імунітету на вірус простого герпесу 2 типу (цей вірус важко піддається лікуванню, тому що має здатність "обманювати" імунну систему). Екстракт шкірки мигдалю впорався і з ним, передає The Telegraph.

Завдяки чому мигдаль підвищує захисні функції організму, точно з'ясувати не вдалося. Але вчені припустили, що даний ефект може бути пояснений поліфенолами, що збільшують чутливість білих кров'яних клітин.
0 908
14-08-2015, 13:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги