додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Рак легенів діагностуватимуть по диханню

Розкрито причини появи тридцяти найпоширеніших видів пухлин.

Новий метод діагностики раку легенів, який дозволяє визначити недугу по диханню людини, розробили вчені з Латвії.

Новий метод є більш дешевим і неінвазивним. Він полягає в аналізі повітря, що видихається людиною за допомогою електронного "носа" - спеціального приладу, який виявляє в повітрі органічні сполуки.

Як відзначають розробники, досі вченим не вдавалося з'ясувати, які з цих речовин відносяться до тих чи інших захворювань легенів, але новий прилад вдалося "навчити" досить добре відрізняти рак легенів від інших легеневих захворювань.

Для того, щоб перевірити цю технологію, дослідники запросили 475 осіб взяти участь в експерименті. З них 252 мали рак легенів, 223 були здорові або мали інші легеневі захворювання. Близько 56% запрошених курили, інші не мали цієї шкідливої звички.

У результаті "електронний ніс" зміг точно діагностувати рак легенів у 114 курців і 128 некурців, поставивши всього 10 невірних діагнозів.

Надалі, сподіваються дослідники, результати їх роботи допоможуть більше зрозуміти про те, як розвивається рак легенів, і стандартизувати практику застосування "електронного носа" в різних центрах діагностики.

Раніше в США вчені вивчили геноми понад сім тисяч хворих на рак та розкрили причини і механізми появи тридцяти найпоширеніших видів пухлин, що допоможе знайти спільні риси між ними і дозволить почати роботу над універсальними методами боротьби з раком.

0 902
11-08-2015, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Спробуйте цей чудовий шоколадно-банановий хліб. Він простий у приготуванні та дуже смачний
Всі рецепти ...