додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Чому корисно пити какао

Какао бадьорить краще, ніж кава.

Багато хто цей смачний напій пив лише у дитинстві а зараз, коли ми чуємо слово "какао" багато хто подумає спершу те чи корисне воно.

Порошок какао застосовують у кулінарії найчастіше і найрізноманітніше. Якщо людина вживає його як напій то це робиться більше для задоволення смакових якостей . Насправді, какао дуже корисне для здоров'я.

Для настрою. Плоди какао містять анандамід — мікроелемент, що впливає на мозок, здатний викликати ейфорію, підвищувати витривалість, опірність організму та здатність переносити біль. Також какао підвищує в організмі рівень ендорфіну та природного антидепресанту серотоніну.

Жирні кислоти, що входять до складу какао, також приносять користь: стабілізують вміст холестерину в крові, какао-масло допомагає при простудних захворюваннях, також в какао знаходиться кофеїн і мінеральні речовини.

Поліпшення роботи системи травлення. Біофлавоноїди, що містяться в какао, нейтралізують дію активних форм кисню, які викликають зростання новоутворень в травному тракті.

Смачні ліки від кашлю. Какао-боби містять теобромін, здатний придушувати кашльовий рефлекс і зменшувати подразнення горла.

Захист шкіри від УФ- та ІЧ-випромінювань. Какао містить меланін, здатний захищати шкіру від шкідливого впливу сонця та перегрівання.
0 976
10-08-2015, 13:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Мабуть, пельмені, разом з варениками — одна з найшвидших у приготуванні страв, коли не хочеться готувати
Всі рецепти ...
• Теги