додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Соя врятує від раку простати

З'їдайте не менше 3-4 помідорів і не менше двох порцій соєвих продуктів на тиждень.

Спеціально для цього дослідження на мишах змоделювали агресивний рак передміхурової залози, який ідентичний людському. Залежно від харчуваннявсіх мишей розділили на чотири групи: 1 група отримувала томатний порошок, 2 група - соєві паростки, 3 група - томатний порошок і соєві паростки, 4 група не отримувала ні томатний порошок, ні соєві паростки.

"І помідори, і соя окремо знижують ризик розвитку раку простати, але найбільш хороший результат дає їх поєднання. Рак простати розвинувся тільки у 45% досліджуваних, які отримували томатний порошок і соєві паростки, тоді як в 1 групі цей показник склав 61%, а у 2 групі - 66% ", - пояснює професор Джон Ердман з Університету штату Іллінойс.

Рак простати займає перше місце по частоті різних видів раку у чоловіків. Однак якщо захворювання діагностоване на ранньому етапі, в більшості випадків його вдається вилікувати. Таким чином, чоловікам старше 55 років рекомендується з'їдати не менше 3-4 помідорів і не менше двох порцій соєвих продуктів на тиждень.

Найголовніше, чоловіки після 50 повинні мінімум раз на рік здавати аналіз крові на ПСА, простатспецифічний антиген. Всього лише один простий аналіз може врятувати вашого чоловіка від смерті.
0 923
7-08-2015, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Блогерка Оля Борачкова поділилася рецептом смачної лимонної паски

Всі рецепти ...
• Теги