додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Чим небезпечний чай в пакетиках

Він може привести до пошкодження зубів, кісток і м'язів.

Чи може вживання дешевого чаю в пакетиках завдати шкоди здоров'ю? Як з'ясували вчені, в них містяться високі концентрації фтору, що може негативно відбитися на здоров'ї - привести до пошкодження зубів, кісток і м'язів.

Як відомо, фтор необхідний для кісток і зубів, але більше 4 мг фтору в день може викликати біль у м'язах, суглобах і привести до руйнування зубів. Експерти закликають виробників вказувати на упаковках харчових продуктів вміст в них фтору.

Фахівці з університету Дербі порівняли вміст фтору в дешевому чорному чаї 38-ми різних виробників, виходячи з рівня його середнього денного споживання - 4 чашки - літр напою.

Як відомо, дорослим споживати рекомендується не більше 3,57 мг фтору на добу. Тим не менше, дослідники виявили, що дешеві чайні суміші містять від 75 до 120% від рекомендованої добової дози. У середньому, літр дешевого чаю містить 6 мг фтору. Вони також виявили значні відмінності в рівнях змісту фториду в дешевих чайних сумішах і їх більш дорогих аналогах.

Крім чаю, фтор може міститися в деяких морепродуктах, зубній пасті, питній воді в деяких районах і в оброблених з використанням фторованої води харчових продуктах.

Під дією надлишку фтору в організмі може розвинутися флюороз, який викликає появу на зубній емалі білих і коричневих плям. У важких надлишок фтору викликати флюороз скелета - поява болю в кістках, суглобах, наростання м'язової слабкості, порушення функцій шлунково-кишкового тракту.

Як правило, це відбувається з людьми, які регулярно споживали від 10 до 20 мг фтору в день від 10 до 20 років або від 2,5 до 5 мг на день протягом не менше 40 років. У найбільш важких випадках, хребет стає повністю жорстким.

Крім цього надмірне споживання фтору також пов'язують з остеопорозом, а у людей, що живуть в районах з високим вмістом фтору в питній воді, відзначається більш висока частота утворення каменів у нирках.
0 824
7-08-2015, 08:30

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...
Чим небезпечний цукровий діабет?
Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Кулінарний блогер Дмитро Дорошенко пропонує приготувати традиційні американські панкейки, які люблять подавати на сніданок у США й Канаді
Всі рецепти ...