додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Спаржа усуває прояви похмілля

Продукт захищає клітини печінки.

Результати нового дослідження довели, що спаржа може усувати прояви похмілля. Фахівці з Інституту медичних досліджень та Національного університету Чеджу перевірили, як молоді пагони і листя спаржі впливають на клітини печінки.

За допомогою біохімічного порівняння вчені вивчили вплив вичавки зі спаржі на клітини щурячої і людської печінки.

Дослідники з Кореї визначили рівень активних форм до використання екстракту спаржі і після, в результаті чого було відмічено 70% зниження. Крім того, в клітинах печінки істотно скоротився вміст токсинів. Діяльність основних ферментів, які беруть участь у процесі розщеплення спиртних напоїв і продуктів їх розпаду, явно активізувалася. Альдегіддегідрогеназа і алкогольдегідрогеназа діяли в 2 рази ефективніше після вживання листя спаржі. Виходить, що спаржа є антиоксидантом, потужним каталізатором і стимулятором при засвоєнні спиртного. Таким чином, листя спаржі, які зазвичай викидаються, володіють ще більшим потенціалом для використання в терапевтичних цілях, спрямованих на захист печінки. Саме листя містять найбільшу кількість корисних речовин.

"Вміст токсинів в клітинах було істотно знижено за рахунок застосування вичавки з пагонів і листя спаржі, - коментує керівник дослідження лікар Юн Кім. - Отримані дані підтверджують те, що біологічні властивості продукту допомагають при похміллі, а також захищають клітини печінки ".
0 1 300
6-08-2015, 08:30

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...