додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Спаржа усуває прояви похмілля

Продукт захищає клітини печінки.

Результати нового дослідження довели, що спаржа може усувати прояви похмілля. Фахівці з Інституту медичних досліджень та Національного університету Чеджу перевірили, як молоді пагони і листя спаржі впливають на клітини печінки.

За допомогою біохімічного порівняння вчені вивчили вплив вичавки зі спаржі на клітини щурячої і людської печінки.

Дослідники з Кореї визначили рівень активних форм до використання екстракту спаржі і після, в результаті чого було відмічено 70% зниження. Крім того, в клітинах печінки істотно скоротився вміст токсинів. Діяльність основних ферментів, які беруть участь у процесі розщеплення спиртних напоїв і продуктів їх розпаду, явно активізувалася. Альдегіддегідрогеназа і алкогольдегідрогеназа діяли в 2 рази ефективніше після вживання листя спаржі. Виходить, що спаржа є антиоксидантом, потужним каталізатором і стимулятором при засвоєнні спиртного. Таким чином, листя спаржі, які зазвичай викидаються, володіють ще більшим потенціалом для використання в терапевтичних цілях, спрямованих на захист печінки. Саме листя містять найбільшу кількість корисних речовин.

"Вміст токсинів в клітинах було істотно знижено за рахунок застосування вичавки з пагонів і листя спаржі, - коментує керівник дослідження лікар Юн Кім. - Отримані дані підтверджують те, що біологічні властивості продукту допомагають при похміллі, а також захищають клітини печінки ".
0 1 144
6-08-2015, 08:30

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги