додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Соєве молоко полегшує симптоми менопаузи

Приймайте по 2 склянки соєвого молока на день.

Дослідники з'ясували, що вживання двох склянок соєвого молока на день можуть полегшити самопочуття жінок в період менопаузи. Вони впевнені, що молоко дозволяє скоротити частоту і тяжкість припливів на 26%.

Соя містить ізофлавони, естроген-подібні рослинні гормони, які, як вважають вчені, роблять позитивний вплив на здоров'я. Про це свідчить останнє відкриття фахівців - аналіз 19 досліджень за участю понад 1200 жінок.

Зазначимо, що до недавнього часу вчені розходилися в думці щодо соєвих продуктів. Автори огляду, опублікованого в журналі Menopause, відзначили, що інтерес до соєвих продуктів і менопаузі відбувається з Японії. Дослідники припустили, що низька частота припливів у японок може бути віднесена до високого споживання сої протягом життя.

Відповідно до думки деяких експертів, багато жінок звернулися до природних засобів, щоб впоратися з такими симптомами менопаузи, як припливи, нічна пітливість і перепади настрою, тому що вони бояться побічних ефектів гормональної терапії.

Нагадаємо, припливи викликані розширенням кровоносних судин в шкірі і пов'язані з дисбалансом гормонів, але до цих пір повністю не вивчені. У період менопаузи припливи виникають раптово, тривають близько чотирьох хвилин в середньому і викликають неприємне відчуття сильної спеки. Жінку може кинути в піт у будь-який момент протягом дня, в той час як часті припливи ночами можуть серйозно порушити сон.
0 839
4-08-2015, 12:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Кабачки — майже універсальний та надзвичайно корисний овоч, який можна додавати в салат, використовувати як гарнір до м'яса
Всі рецепти ...