додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Як вивести хімію та пестициди з овочів і фруктів

Готуйте страви у пароварці.

Влітку це питання постає чи не найгостріше, адже хочеться і свіжих овочів наїстись і організм не отруїти.

Так, картоплю рекомендується дрібно нарізати і вимочувати в холодній воді протягом 12-14 годин, що сприяє максимальному видаленню з нього крохмалю і нітратів (потрібно періодично зливати і міняти воду).Існують певні особливості кулінарної обробки при приготуванні страв гіпоалергенної дієти, спрямовані на зниження їхніх алергенних властивостей, пише Lady.tochka.net.

Для видалення з крупи можливих отрутохімікатів (використовуваних при вирощуванні злакових рослин) її замочують у холодній воді протягом 1-2 годин.
При варінні м'яса як мінімум один раз зливають бульйон для повного видалення шкідливих речовин (наприклад, гормонів, ліків, якими лікували тварину).

Вся їжа готується на пару, тушкується, запікається або вариться.

Відварювання і запікання фруктів зменшує їхню алергенність.
0 953
2-08-2015, 08:30

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги