додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Кип'ячена вода: пити чи не пити

Вона призводить до зниження захисних сил організму.

На жаль, не у кожного з нас є можливість пити очищену чи фільтровану воду, тому вихід залишається один - кип'ятити.

Згідно з дослідженнями кип'ятіння руйнує структуру води, знищує кисень і робить її "мертвою", тобто даремною для організму.

• Не допомагає усунути важкі метали
Хлор при нагріванні може утворювати ще більш шкідливі речовини;

• Кип'ятіння підвищує концентрацію солей у воді, оскільки частина рідини випаровується, солі осідають у вигляді накипу і є небезпечними для більшості внутрішніх органів людини.

• Що стосується бактерій, через які ми і вдаємося до кип'ятіння, то багато з них виживають при стандартній процедурі, гинучи лише через 15 хвилин безперервного кип'ятіння. Але хто з нас так робить? До того ж електричні чайники, які так поширені, відключаються через 1 хвилину після того, як вода закипає;

• Кип'ячена водопровідна вода призводить до зниження захисних сил організму, краще кип'ятити джерельну;

• Ще більш небезпечне повторне кип'ятіння - часто таке спостерігається як вдома, так і в офісах, де використовують електричний чайник, забуваючи про нагріту воду. З кожним кип'ятінням кількість шкідливих компонентів водогінної води збільшується, а корисні сполуки кисню зникають.

Що робити?
Кращий вихід - фільтрація води, а також використання кольорів для води, які не кип'ятять воду, а нагрівають її до 90 градусів, чого цілком достатньо для заварки чаю.

Для фільтрації не обов'язково використовувати дуже дорогі системи, хоча вони очищають краще, на ринку представлена величезна кількість бюджетних очисних глечиків або колб з краном.

Інший варіант - тала вода, яка змінює свою структуру повністю після відтавання і стає набагато чистіше, ніж до заморозки. Її можна пити навіть не кип'ятити, а корисні речовини і мікроелементи залишаються в складі і після відтавання.
0 1 274
1-08-2015, 12:03

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги