додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Чим небезпечні ватні палички

Вони порушують природне очищення.

Стерильний зонд-тампон, він же тупфер (у медицині), він же ватна паличка абсолютно не призначений для тієї мети, для якої нерідко використовується - чищення вух. Мало того, саме для вух він може бути далеко небезпечний.

Косметичні ватні палички стали випускатися після того, як було відмічено, що багато людей люблять поколупатися у вухах сірником і намотаним на нього шматком вати. Є попит - є й пропозиція: палички стали випускати в промислових обсягах. При цьому були враховані незручності використання сірників - палички зробили довшими, а вату на них надійно закріпили.

Вушна сірка очищає і змащує вушні канали, а також захищає їх від потрапляння грибків, бактерій і комах. Сірка постійно "збирає" на себе всі ці шкідливі речовини і виводиться природним шляхом при жувальних рухах. Однак, якщо вушна сірка виробляється в зайвій кількості, вона може закупорити вушний канал і доставити масу неприємних відчуттів. Видалити сірчану пробку може тільки лікар.

Вироблення занадто великої кількості вушної сірки називається гіперсекрецією сірки. Основна причина гіперсекреції - це роздратування шкіри слухового проходу. А основна причина такого роздратування - слухові апарати і ватні палички.

Залазячи у вухо паличкою з метою видалення зайвої вушної сірки, людина порушує природний механізм самоочищення, подразнює шкіру і зміщує вушну сірку вглиб, "утрамбовуючи" її і багаторазово збільшуючи ризик утворення пробки. Крім того, якщо занадто захопитися процесом, можна випадково проткнути барабанну перетинку паличкою, що призведе до глухоти.
0 874
31-07-2015, 08:30

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Мабуть, пельмені, разом з варениками — одна з найшвидших у приготуванні страв, коли не хочеться готувати
Всі рецепти ...
• Теги