додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Виробники цигарок з ментолом обманюють курців

Ментол підвищує ризик інсульту більш ніж в 2 рази.

Про те, що сигарети з ментолом завдають більшої шкоди організму курця, медики попереджали давно. Остання статистика показує, що у любителів такої ароматизованої тютюнової продукції інсульти трапляються частіше.

Розробники нового можливого закону в Євросоюзі про заборону продажу ментолових сигарет переконані, що не можна обманювати споживача: тютюнові вироби повинні виглядати як тютюнові вироби і мати відповідний смак, а приваблива упаковка та смакові добавки не повинні використовуватися в якості маркетингового ходу.

Медики з лікарні Санкт-Майкл в Торонто вивчили результати обстежень декількох тисяч чоловік із США, в числі яких були 5028 курців. Опитування проводилися в 2001-2008 рр.. 26% опитаних курили сигарети з ментолом.

Взявши до уваги вік курців, расу, стать і кількість викурених сигарет, дослідники прийшли до висновку, що у віддають перевагу сигарети з ментолом ризик інсульту підвищується більш ніж в 2 рази. Причому стосується це більше жінок, ніж чоловіків, всупереч загальній статистиці по інсультах.

Також дослідники розповіли, що вони не знайшли зв'язку між сигаретами з ментолом і підвищеним ризиком високого кров'яного тиску, серцевої недостатності та хронічних захворювань легенів. За словами доктора Гордона Томаселлі, президента Американської серцевої асоціації та глави кардіологічного відділення школи медицини в Університеті Джонса Хопкінса, отримані результати його здивували: "Дивно, що знайдено зв'язок тільки між курінням сигарет з ментолом і інсультами, а не високим кров'яним тиском", - зазначив він. Доктор Ніколас Возоріс, який очолив це дослідження, вважає, що, можливо, ментол робить вплив тільки на кровоносні судини головного мозку.

За даними американського Центру з контролю і профілактики захворювань, куріння будь-якого типу сигарет збільшує ризик серцево-судинних захворювань в два-чотири рази.
0 1 040
24-07-2015, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
• Теги