додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Яка найнебезпечніша річ на кухні

Ножі та терки потрібно ретельно вимивати.

Раніше основною причиною попадання вірусів в їжу вважалися брудні руки. Нещодавно вчені встановили, що віруси можуть довгостроково зберігатися на ножах і терках.

Основною причиною харчових отруєнь в даний час є норовірус. Згідно з даними досліджень, зараження їжі відбувається під час її приготування, незадовго до вживання. Вважається, що віруси передаються через брудні руки, однак, до теперішнього часу даних про потенційну роль кухонних предметів в цьому процесі практично не було.

У ході дослідження вчені вивчили перенесення вірусу гепатиту A і норовірусами між овочами і фруктами з одного боку і ножами та терками з іншого боку. Експерименти проводилися з незараженими кухонними предметами і зараженими продуктами і навпаки.

При використанні незаражених кухонних предметів із зараженими продуктами було заражено більше половини ножів і терок. При використанні заражених ножів і терок зараження продуктів відбувалося досить часто. Використання стерильних ножів і терок після контакту із зараженими продуктами може призвести до зараження інших продуктів, які будуть оброблятися пізніше.

Таким чином, необхідно пам'ятати, що кухонні предмети можуть стати джерелом зараження і приймати всі можливі заходи для обмеження поширення вірусів.
0 981
24-07-2015, 08:30

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...