додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Яка найнебезпечніша річ на кухні

Ножі та терки потрібно ретельно вимивати.

Раніше основною причиною попадання вірусів в їжу вважалися брудні руки. Нещодавно вчені встановили, що віруси можуть довгостроково зберігатися на ножах і терках.

Основною причиною харчових отруєнь в даний час є норовірус. Згідно з даними досліджень, зараження їжі відбувається під час її приготування, незадовго до вживання. Вважається, що віруси передаються через брудні руки, однак, до теперішнього часу даних про потенційну роль кухонних предметів в цьому процесі практично не було.

У ході дослідження вчені вивчили перенесення вірусу гепатиту A і норовірусами між овочами і фруктами з одного боку і ножами та терками з іншого боку. Експерименти проводилися з незараженими кухонними предметами і зараженими продуктами і навпаки.

При використанні незаражених кухонних предметів із зараженими продуктами було заражено більше половини ножів і терок. При використанні заражених ножів і терок зараження продуктів відбувалося досить часто. Використання стерильних ножів і терок після контакту із зараженими продуктами може призвести до зараження інших продуктів, які будуть оброблятися пізніше.

Таким чином, необхідно пам'ятати, що кухонні предмети можуть стати джерелом зараження і приймати всі можливі заходи для обмеження поширення вірусів.
0 882
24-07-2015, 08:30

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги