додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Що є причиною появи вугрів

Вугровий висип поширений серед жінок 25-30 років.

Французькі дерматологи назвали причину поширення вугрового висипу у жінок, що давно переступили вік статевого дозрівання. Вчені з університету Нанта з'ясували, що прищі амазонок у 25-30-літніх дам викликають часті стреси через робочі моменти. Вони також відзначили, що прищі з'являються навіть у тих панночок, хто не стикався з цією проблемою в підлітковому віці.

Прищі амазонок, як і підліткові шкірні захворювання, які в більшості своїй проходять з віком, також викликані гормональними перебудовами в людському організмі. Їхня відмінність від чорних крапок полягає тільки в тому, що з часом вони самі собою не зникають і важко піддаються лікуванню.

Вугровий висип поширений серед жінок 25-30 років. Нантські дослідники з'ясували, що більшість з них майже всю молодість провели, видираючись вгору по кар'єрних сходах. Через постійні стреси на роботі в жіночому організмі вироблявся чоловічий гормон тестостерон. Він повинен глушити нервове збудження.

Між тим, підвищений вміст у крові тестостерону супроводжується посиленим утворенням шкірного сала, який забиває пори і викликає запалення. Так що прищі амазонок вилікувати складніше, ніж підліткові вугрі, - констатують дерматологи, - корінь проблеми знаходиться глибоко під шкірою.

Для профілактики цього захворювання фахівці рекомендують:

1. Дотримуватися режиму (в тому числі правильно харчуватися).

2. Відмовитися від шкідливих звичок (алкоголю, сигарет).

3. Якомога менше нервувати.

4. Використовувати косметику для проблемної шкіри.

5. Періодично робити чистку обличчя (у міру забруднення шкіри).

Нагадаємо також, що ефективним засобом від вугрів є горіхи й насіння. Вони містять цинк, який має антисептичну дію і прискорює вироблення колагену і еластину. А вітаміни А, Е і жирні кислоти Омега-3 і Омега-6, якими також багаті горіхи, зволожують шкіру і захищають її від зовнішнього негативного впливу. Обличчя очищається і виглядає доглянутим.

0 959
23-07-2015, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Спробуйте цей чудовий шоколадно-банановий хліб. Він простий у приготуванні та дуже смачний
Всі рецепти ...