додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Чому шкідливий рис

Шліфований рис збільшує ризик цукрового діабету.

Звичайний білий рис вживають практично всі сім'ї в світі. Але останні дослідження встановили, що його можна внести в список шкідливих для здоров'я продуктів.

Причина подібного висновку криється в тому, що рис має покриття з тальку, який використовується при його упаковці. Слід зазначити, що тальк - це один з найпотужніших канцерогенів, який має безпосередній вплив на шлунок і здатний викликати його рак. До подібного думки дійшли вчені з Японії, які вивчали вплив шліфованого рису на організм людини. Дослідження встановило, що ракові клітини в шлунку покриті саме тальком.

Другим зі "злочинів" білого рису виявилося його безпосередній зв'язок з діабетом другого типу. Це той тип, яким людина захворює на все своє життя. Його причина криється в тому, що у шліфованого рису є високий глікемічний індекс, який і провокує виникнення діабету. Американські вчені провели дослідження, яке встановило, що вживання в їжу більше 5-и разів на тиждень шліфованого рису збільшує ризик виникнення діабету на 17 відсотків.

Крім усього вищезгаданого, білий рис має ще деякі недоліки. При його обробці пропадають всі поживні речовини, а разом з ними і рисове масло, а також клітковина, які є найбільш цінними в рисі. Корисні речовини йдуть разом з висівками, залишаючи при цьому в зернах крохмаль. Саме тому в деяких регіонах, де люди вживали в їжу тільки очищений рис, одержало широке поширення таке захворювання, як бери-бери, або ж авітаміноз В.

В результаті проведених досліджень, вчені стали дотримуватися думки, що білий рис більш шкідливий, ніж бурий, і закликають не зловживати цим продуктом.
0 1 957
22-07-2015, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Як готувати класичну італійську лазанью за вдосконаленим рецептом
Всі рецепти ...
• Теги