додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Чому шкідливий рис

Шліфований рис збільшує ризик цукрового діабету.

Звичайний білий рис вживають практично всі сім'ї в світі. Але останні дослідження встановили, що його можна внести в список шкідливих для здоров'я продуктів.

Причина подібного висновку криється в тому, що рис має покриття з тальку, який використовується при його упаковці. Слід зазначити, що тальк - це один з найпотужніших канцерогенів, який має безпосередній вплив на шлунок і здатний викликати його рак. До подібного думки дійшли вчені з Японії, які вивчали вплив шліфованого рису на організм людини. Дослідження встановило, що ракові клітини в шлунку покриті саме тальком.

Другим зі "злочинів" білого рису виявилося його безпосередній зв'язок з діабетом другого типу. Це той тип, яким людина захворює на все своє життя. Його причина криється в тому, що у шліфованого рису є високий глікемічний індекс, який і провокує виникнення діабету. Американські вчені провели дослідження, яке встановило, що вживання в їжу більше 5-и разів на тиждень шліфованого рису збільшує ризик виникнення діабету на 17 відсотків.

Крім усього вищезгаданого, білий рис має ще деякі недоліки. При його обробці пропадають всі поживні речовини, а разом з ними і рисове масло, а також клітковина, які є найбільш цінними в рисі. Корисні речовини йдуть разом з висівками, залишаючи при цьому в зернах крохмаль. Саме тому в деяких регіонах, де люди вживали в їжу тільки очищений рис, одержало широке поширення таке захворювання, як бери-бери, або ж авітаміноз В.

В результаті проведених досліджень, вчені стали дотримуватися думки, що білий рис більш шкідливий, ніж бурий, і закликають не зловживати цим продуктом.
0 2 165
22-07-2015, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...