додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Мастопатія: що її провокує і як вилікувати

Скоригуйте гормональний фон.

Основною причиною мастопатії є дисгормональні розлади. Будь-які порушення балансу гормонів супроводжуються диспластичними змінами тканини молочних залоз.

До факторів ризику відносяться також спадкова схильність до мастопатії, репродуктивний анамнез (ранній початок менструального циклу, пізня менопауза, відсутність вагітностей, лактації), гінекологічні захворювання(дисфункція яєчників, міома матки, аденоміоз), ендокринні захворювання(гіпотиреоз, цукровий діабет, метаболічний синдром), патологічні процеси в печінці і жовчних шляхах.

Мастопатія проявляється в хворобливих або неприємних відчуттях в молочній залозі, які виникають перед місячними або на початку другої фази циклу. Біль носить ниючий, розпираючий характер і з початком місячних зникає. Одночасно відбувається набухання грудей, збільшення їх обсягу. Наступний симптом – виділення із сосків.

Лікування мастопатії проводиться одночасно в декількох напрямках. Насамперед, слід нормалізувати у пацієнток гормональний фон за допомогою препаратів, що регулюють роботу щитовидної залози, а також засобів, що стимулюють роботу печінки (вітаміни груп В, А, Е).

Одночасно лікар призначає гормональні контрацептиви і дієту, яка полягає в обмеженні споживання чаю, кави, какао, шоколаду, алкоголю; збільшення споживання великої кількості рослинної їжі, що містить клітковину та вітаміни групи В),. Можна вживати сечогінні засоби рослинного походження (відвари, чаї) – це знизить ймовірність набряку молочної залози.

Бажаний вихід зі стресової ситуації, якщо така має місце, і профілактикастресу надалі, оскільки вплив центральної нервової системи на розвиток мастопатії доведено давно і незаперечно. Для заспокоєння нервової системи рекомендується прийом заспокійливих чаїв з м'яти, меліси, лікарських препаратів на рослинній основі.
0 1 129
13-07-2015, 08:30

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги