додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Морозиво: смачний десерт чи велика небезпека

Не замінюйте прийом їжі морозивом.

Користь і шкода морозива в основному залежать від вмісту в ньому білків, які повідомляють йому поживну цінність.

Користь приносить морозиво, виготовлене з натуральних продуктів, тим більше - з молока. Таке морозиво калорійне і має велику кількість вітамінів, мінералів і амінокислот. А ось морозиво, виготовлене із суміші жирів рослинного походження, має сумнівну поживну цінність.

Морозиво не можна вживати людям з цукровим діабетом або надлишковою вагою. Морозиво на основі тваринних жирів не слід вживати людям з підвищеним рівнем холестерину. Навіть здоровим людям не варто захоплюватися морозивом з різними ароматичними добавками: полуничним, малиновим і т. п. В такі сорти додають шкідливі для організму штучні харчові добавки. Краще з'їсти натуральне плодово-ягідне морозиво.

Найнижчий відсоток жирності має молочне морозиво. Однак не забувайте, що всі види морозива багаті цукром, що сприяє підвищенню глюкози в крові.

Надмірне вживання морозива сприяє постійним головним болям. Це пояснюється тим, що при різкому зниженні температури тіла відбувається звуження судин, а отже, зменшується кровообіг. Так як мозок не отримує необхідної кількості кисню, починаються головні болі. Не слід вживати багато морозива людям з ішемією серця, атеросклерозом і карієсом. Навіть здоровим людям не слід зловживати цим продуктом. Бажано з'їдати не більше 2-3 порцій на тиждень.

Що стосується дітей, то не потрібно, щоб морозиво заміняло повноцінний прийом їжі. Єдиним винятком може послужити морозиво замість полудня.
0 888
11-07-2015, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...