додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Зайва вага вбиває чоловічу силу

Ожиріння впливає на можливість стати батьком.

Наука не стоїть на місці і цього разу вчені шокували чоловіків віком до 30-ти: якщо у них є зайва вага то страждає перш за все їхня сперма.
Про це говорять дані досліджень, опубліковані німецькими лікарями в журналі "Fertility and Sterility".

Доказів того, що зайва вага негативно впливає на характеристики сперми, в останні роки виявлено предостатньо. Наприклад, зовсім недавно вчені з'ясували, що у огрядних чоловіків не тільки менше сперматозоїдів, а й швидкість тих, що є - значно менша, і, як наслідок, їх продуктивність на нижче, ніж у худорлявих.

Тепер же вчені вирішили зосередитися на віці чоловіків. Дослідники проаналізували якість сперми 2 тис. представників сильної статі. Як виявилося, найбільшу нестачу у кількості сперматозоїдів в порівнянні зі своїми однолітками мали товстуни від 20 до 30 років.

Втім, чи впливає це прямо на шанси молодих людей із зайвою вагою стати батьком, поки не встановлено. Про це заявив автор дослідження доктор Уве Паах з Університету Лейпцига, який вважає, що для відповіді на це питання потрібні нові дані.

"Ми виявили, що у повних молодих людей кількість сперматозоїдів менше, - розповів він. - Проте воно все одно укладається в норматив, затверджений ВООЗ. Тому ми не можемо сказати про те, наскільки це впливає на їх шанси стати батьками ".
0 790
4-07-2015, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги