додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Які жири корисні для здоров'я

Поліненасичені жири активувують гени, які зменшують відкладення жиру.

Про користь і шкоду жирів для нашого організму можна говорити вічно. Від одних ти поправляєшся, інші навпаки, змушують скинути зайві кілограми.

Лосось і волоські горіхи, багаті на поліненасичені жири, допомагають набрати м'язову масу і запобігти відкладенню жиру в ділянці талії і навколо внутрішніх органів. А ось перевага у бік насичених жирів дає приріст жирового прошарку, пише Meddaily.ru з посиланням на The Daily Mail.

Співробітники Університету Упсала довели це, провівши експеримент з 39 молодими людьми, які протягом тижня споживали по 750 додаткових калорійна день. Метою вчених було збільшити вагу учасників на 3% від початкової ваги. 50% добровольців отримували додаткові калорії з поліненасичених жирів (соняшникової олії), а решта - з насичених жирів (пальмової олії).

За показниками цукру, вуглеводів, жирів і білків раціон двох груп не відрізнявся. Відрізнявся тільки тип жирів. Зміна стану тіла відстежувалася за допомогою МРТ. Також фіксувалася активність генів в черевному жирі до і після набору ваги. Отже, обидві групи набрали вагу приблизно однаково. Але у людей, що харчувалися насиченими жирами, більше жиру відкладається в печінці і черевній порожнині.

Також у них було в цілому більше жирових відкладень. Ця група набирала в три рази менше м'язової маси у порівнянні з другою групою. Група, яка споживала поліненасичені жири, рідше стикалася з діабетом і хворобами серця, бо у її членів було менше вісцерального жиру, що заважає нормальному обміну речовин.

Зроблені висновки важливі не тільки для людей, що намагаються вести здоровий спосіб життя. Вони мають велике значення для осіб з метаболічним синдромом, літніх людей з меншою м'язовою масою.

До речі, насичені жири активували гени в жировій тканині, що посилювало відкладення жиру в черевній порожнині і втручалося в регулювання інсуліну. А ось поліненасичені жири, навпаки, активували інші гени, які зменшують відкладення жиру навколо внутрішніх органів і поліпшують метаболізм цукру.
0 924
2-07-2015, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...