додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я » Новини

Які жири корисні для здоров'я

Поліненасичені жири активувують гени, які зменшують відкладення жиру.

Про користь і шкоду жирів для нашого організму можна говорити вічно. Від одних ти поправляєшся, інші навпаки, змушують скинути зайві кілограми.

Лосось і волоські горіхи, багаті на поліненасичені жири, допомагають набрати м'язову масу і запобігти відкладенню жиру в ділянці талії і навколо внутрішніх органів. А ось перевага у бік насичених жирів дає приріст жирового прошарку, пише Meddaily.ru з посиланням на The Daily Mail.

Співробітники Університету Упсала довели це, провівши експеримент з 39 молодими людьми, які протягом тижня споживали по 750 додаткових калорійна день. Метою вчених було збільшити вагу учасників на 3% від початкової ваги. 50% добровольців отримували додаткові калорії з поліненасичених жирів (соняшникової олії), а решта - з насичених жирів (пальмової олії).

За показниками цукру, вуглеводів, жирів і білків раціон двох груп не відрізнявся. Відрізнявся тільки тип жирів. Зміна стану тіла відстежувалася за допомогою МРТ. Також фіксувалася активність генів в черевному жирі до і після набору ваги. Отже, обидві групи набрали вагу приблизно однаково. Але у людей, що харчувалися насиченими жирами, більше жиру відкладається в печінці і черевній порожнині.

Також у них було в цілому більше жирових відкладень. Ця група набирала в три рази менше м'язової маси у порівнянні з другою групою. Група, яка споживала поліненасичені жири, рідше стикалася з діабетом і хворобами серця, бо у її членів було менше вісцерального жиру, що заважає нормальному обміну речовин.

Зроблені висновки важливі не тільки для людей, що намагаються вести здоровий спосіб життя. Вони мають велике значення для осіб з метаболічним синдромом, літніх людей з меншою м'язовою масою.

До речі, насичені жири активували гени в жировій тканині, що посилювало відкладення жиру в черевній порожнині і втручалося в регулювання інсуліну. А ось поліненасичені жири, навпаки, активували інші гени, які зменшують відкладення жиру навколо внутрішніх органів і поліпшують метаболізм цукру.
0 485
2-07-2015, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...
Чим небезпечний цукровий діабет?
Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти