додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Як активувати сили

Найбільш мобілізуючою визнана пісня групи Queen "We will rock you".

Хочете спати а роботи ще повно? Вчені винайшли корисний і приємний спосіб підняти свої сили.
Наукові дослідження виявили, що музика, дійсно, здатна покращити здібності до запам'ятовування, мотивацію до праці, навіть зменшити фізичний біль.

Денніс Су (Dennis Y. Hsu) з Північно-Західного університету в Івенстоуні провів серію тестів з вивчення впливу музики та пісень на відчуття припливу фізичних сил та продуктивність виконання різних завдань. В одному з тестів учасникам пропонували прослухати тридцятисекундні уривки різних композицій, загальним числом 31, і оцінити, скільки сил додає кожна з композицій.

Серед варіантів були представлені різні стилі, від спортивної музики до хіп-хопу і реггі. Найбільш мобілізуючою була визнана пісня групи Queen "We will rock you", а також "Get Ready for This" колективу U2 Unlimited. Найменше силою заражали пісні "Because We Can" від Fatboy Slim та "Who Let the Dogs Out" Baha Men.

Точні фізіологічні механізми, що лежать в основі надихаючого впливу музики і пісень, залишаються невідомими. Можливо, музика виступає як засіб спілкування, передаючи емоції, заражаючи ними. Якщо це так, то можна ідентифікувати активацію нейронів, або навіть клітинних сигнальних шляхів у відповідь на звукову стимуляцію. Цілком можливо, для підготовки до будь-якої важливої події, будь то перше побачення, або важливе співбесіду, є можливість підібрати музику, активує необхідні якості організму. Людям слід уважно стежити за плей-листом в плеєрі і розуміти, як на них діє те, що вони слухають.
0 789
1-07-2015, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Кабачки — майже універсальний та надзвичайно корисний овоч, який можна додавати в салат, використовувати як гарнір до м'яса
Всі рецепти ...