додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Як уникнути хвороби Альцгеймера

Фізична активність допоможе запобігти хворобі.

Дослідники з’ясували, що малорухливий спосіб життя є однією з причинхвороби Альцгеймера. Третина всіх випадків цього захворювання пов’язана зі способом життя людини. У ряду таких причин - бездіяльність, ожиріння, куріння, високий кров'яний тиск і навіть низький рівень освіти. Але з цього переліку, найголовнішою причиною було визнано саме фізичну "неактивність".

Фізичні вправи, за ствердженнями науковців, покращують притік крові, багатої киснем, до мозку. Це запобігає нарощуванню бляшки - відкладення білка в мозку, що і викликає хворобу Альцгеймера.

Вчені діагностували 850 тисяч британців з цією хворобою, утім до 2050 року кількість хворих збільшиться вдвічі у зв’язку із старінням населення.

Наразі не існує ефективних методів лікування цієї хвороби. Утім, дослідники вважають, що дорослі можуть знизити ризик цього захворювання, просто ходячи пішки на роботу або виходячи на одну зупинку раніше.

"Важливо повідомити, що є такі аспекти здорового способу життя, що зменшують ризик хвороби. Це не означає, що ми можемо запобігти слабоумству та хворобі Альцгеймера в цілому. Але частково це можливо. Багатьом людям важко займатися фізичними вправами, але якщо це неможливо, то допоможе проста прогулянка. Результати досліджень свідчать про це", - каже професор Керол Брайан.

Дорослі люди мають займатися фізичними вправами щонайменше дві з половиною години на тиждень. Це може бути і садівництво або хатні справи. Утім, більше третини людей не роблять цього, а кожен п’ятий робить не більше 30 хвилин на тиждень.
0 625
1-07-2015, 13:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги