додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Красиві люди рідше хворіють

Привабливість є маркером здорових генів.

У привабливих людей менше шансів захворіти астмою, діабетом і гіпертонією, з подивом виявили вчені. Чим більш фізично привабливими оцінювалися чоловіки і жінки, тим рідше у них виявлялися проблеми зі здоров'ям, від високого рівня холестерину до депресії. Вони також відчували себе більш здоровими, менше часу працювали і мали менше фізичних і психічних захворювань протягом життя.

Ці незвичайні результати дало дослідження, проведене в США вченими Університету Цинциннаті. У ньому взяли участь 15 тисяч чоловіків і жінок у віці від 24 до 35 років. Їх зовнішність оцінювалася за фотографіями іншими учасниками, а кількість хвороб, якими перехворіли люди, вони вказували самі, як і дані про своє нинішнє самопочуття.

Чоловіки і жінки були поділені на 5 категорій - дуже непривабливі, непривабливі, середні, привабливі і дуже привабливі. Кожне збільшення в рейтингу фізичної привабливості знижувало у чоловіків на 13 відсотків ймовірність високого рівня холестерину, на 20 відсотків - ризик високого кров'яного тиску, на 15 відсотків - депресії, на 23 - СДУГ (синдром дефіциту уваги і гіперактивності).

Жінкам кожне підвищення по сходах привабливості давало такі переваги: на 21 відсоток нижчий ризик високого кров'яного тиску, на 22 відсотки менше шансів мати діабет, на 12 відсотків - астму, на 17 відсотків - депресії, на 18 - СДУГ. І чоловіки, і жінки, які були оцінені як фізично привабливі, більш позитивно оцінювали своє здоров'я і менше бували на лікарняному у зв'язку з хворобою. Вони також мали меншу кількість хронічних діагнозів, психологічних розладів і хвороботворних діагнозів в цілому.

Дослідники припускають, що їх результати підтверджують теорію, що привабливість є маркером здорових генів.
0 858
30-06-2015, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Спробуйте цей чудовий шоколадно-банановий хліб. Він простий у приготуванні та дуже смачний
Всі рецепти ...