додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Як врятуватися від спеки

Забудьте про важку їжу.

Літо в Україні було б найпрекраснішим порою року, якби не виснажлива спека і задуха. Але доведеться вчитися жити повним життям навіть тоді, коли здається, що все навколо плавиться. Ось декілька порад як полегшити собі життя в спеку.

Перегляньте раціон
У спеку варто забути про важку їжу - м'ясні і жирні продукти. Вони погано засвоюються, і це призводить до підвищення температури тіла. Охолодити ваш організм допоможуть овочі і фрукти. І не забувайте пити більше води.

Трохи свіжості
Значно комфортніше вам буде знаходитись в приміщеннях, де встановленікондиціонери. Якщо у вас вдома чи офісі немає кондиционеров, закрийте вікна вологими простирадлами - так гаряче повітря буде менше проникати в будівлю.

Перед сном прийміть прохолодний душ - легше заснете. Якщо дуже жарко, сховайтеся простирадлом, попередньо змочивши її у воді і гарненько віджавши. Поруч з ліжком поставте стакан води, якщо вночі прокинетесь від спраги.

Якщо маєте довгий час провести на вулиці, перед виходом (обов'язково після їжі) прийміть таблетку аспірину - він розріджує кров і знижує температуру.

Йога з ранку
Дослідження показали, що деякі асани допомагають легше переносити спеку. Наприклад, поза лотоса і кішки стабілізують потоки енергії, розслаблюють нервову систему і створюють відчуття прохолоди в тілі. Виконуйте кожну асану вранці протягом 20-30 сек.

Ближче до води
Коли на вулиці стоїть спека, всіх незмінно тягне до води. Але не потрібно відразу забігати у воду, як тільки прийдете на пляж. Перепад температур загрожує спазмом судин. Так що спочатку відпочиньте в тіні, а потім вже купайтесь.

М'ятний чай
Дієтологи кажуть, що найкраще спрагу втамовує не холодна вода, а теплий неміцний чай, в який можна покласти листочок м'яти - для свіжості. Цікаво, що теплий чай, не маючи з температурою тіла великої різниці, швидше всмоктується кишечником і ефективно втамовує спрагу.

Легкий десерт
Приготуйте освіжаючий сорбе - смачні ласощі, які охолодять вас краще будь-якого морозива.

Вам знадобляться 450 г будь-яких ягід або фруктів, 50 г цукрової пудри, сік половини лимона і 150 г йогурту. Подрібніть плоди в блендері, додайте цукровий пісок, сік лимона, збийте все в міксері. Змішайте йогурт з фруктово-ягідним пюре, залиште в морозилці на 2 год. Ще раз збийте міксером і поставте в морозильну камеру. Через 2 год все готово!
0 731
29-06-2015, 08:30

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги