додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Профілактика раку– помідори

Чоловікам потрібно більше споживати томати.

Літо - сезон овочів, але часто ми не "добираємо" необхідних вітамінів і корисних речовин. І дарма.

Як визначили науковці з Кембриджського університету, ті чоловіки як і в тиждень з'їдають до 10 порцій помідорів мають на 18 відсотків більш низький ризик розвитку раку простати.

Вчені спостерігали за дієтою і способом життя 1806 чоловіків у віці від 50 до 69 років з раком простати і порівняли з аналогічними даними 12 005 чоловіків, які не мають такого захворювання. Дослідники встановили зв'язок між споживанням трьох харчових компонентів: кальцію, селену і продуктів, багатих лікопіном, - і раком простати.

Чоловіки, які мали оптимальне споживання цих трьох харчових елементів, мали більш низький ризик розвитку хвороби. Помідори, томатний сік і печені боби виявилися найбільш ефективними. Вони знижували ризик раку на 18 відсотків, при вживанні понад 10 порцій на тиждень.

Автор спостережень Vanessa Er: "Наші результати показують, що помідори можуть мати важливе значення в профілактиці раку простати. Однак потрібні подальші дослідження, щоб підтвердити наші висновки. Чоловіки повинні, як і раніше, їсти велику різноманітність фруктів і овочів, підтримувати здорову вагу і залишатися активними".
0 746
27-06-2015, 12:03

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Марципан набагато легше приготувати вдома, ніж ви можете подумати
Всі рецепти ...