додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Профілактика раку– помідори

Чоловікам потрібно більше споживати томати.

Літо - сезон овочів, але часто ми не "добираємо" необхідних вітамінів і корисних речовин. І дарма.

Як визначили науковці з Кембриджського університету, ті чоловіки як і в тиждень з'їдають до 10 порцій помідорів мають на 18 відсотків більш низький ризик розвитку раку простати.

Вчені спостерігали за дієтою і способом життя 1806 чоловіків у віці від 50 до 69 років з раком простати і порівняли з аналогічними даними 12 005 чоловіків, які не мають такого захворювання. Дослідники встановили зв'язок між споживанням трьох харчових компонентів: кальцію, селену і продуктів, багатих лікопіном, - і раком простати.

Чоловіки, які мали оптимальне споживання цих трьох харчових елементів, мали більш низький ризик розвитку хвороби. Помідори, томатний сік і печені боби виявилися найбільш ефективними. Вони знижували ризик раку на 18 відсотків, при вживанні понад 10 порцій на тиждень.

Автор спостережень Vanessa Er: "Наші результати показують, що помідори можуть мати важливе значення в профілактиці раку простати. Однак потрібні подальші дослідження, щоб підтвердити наші висновки. Чоловіки повинні, як і раніше, їсти велику різноманітність фруктів і овочів, підтримувати здорову вагу і залишатися активними".
0 815
27-06-2015, 12:03

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...