додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Що доводить людину до самогубства

Сон впливає на психіку.

Ви коли-небудь уявляли що можете виявитись потенційним самогубцею?

Група вчених з Великобританії дійшла висновку, що поганий сон і пов'язана з цим перевтома здатні викликати у людини суїцидальні напади. За результатами проведеного наукового експерименту з'ясувалося, що люди, які позбавляють себе повноцінного відпочинку, піддають свою психіку небезпеці.

Ґрунтуючись на даних про 15 тисячах літніх людей у віці 65-75 років, група дослідників порівняла якість сну людей, які згодом вчинили самогубство, з якістю сну добровольців з контрольної групи. Як виявилося, у тих літніх людей, які сплять дуже мало, ймовірність вчинити самогубство у наступні 10 років життя в 1,4 рази вища, ніж у звичайних людей, які приділяють сну від 7 до 8 годин на добу.

Це дослідження продемонструвало наявність зв'язку між ризиком самогубства і наявністю депресії, причому відсутність сну або ж його нетривалість дослідники приймають як незалежний фактор. Однак як переконані англійські вчені, поєднання поганого сну і депресії підвищує ймовірність ще більше в силу того, що при накопиченні втоми в організмі, що чергуються з коротким сном, може привести до сильного депресивного стану, який викликає суїцид.

Вчені відзначають, що людина здатна пробути без повноцінного сну 3 доби, після цього відбувається різке ослаблення серцевого м'яза, що може призвести до смерті.
0 705
27-06-2015, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Мабуть, пельмені, разом з варениками — одна з найшвидших у приготуванні страв, коли не хочеться готувати
Всі рецепти ...
• Теги