додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Що врятує від епілептичного нападу

Омега-3 жирні кислоти знижують збудливість клітин головного мозку.

Низькі дози омега-3 жирних кислот, що містяться в капсулах риб'ячого жиру, здатні знижувати частоту нападів у епілептиків, яким не допомагає медикаментозне лікування. Трьох капсул риб'ячого жиру в день (близько 1080 мг омега-3 жирних кислот) достатньо, щоб з'явився позитивний ефект.

Омега-3 жирні кислоти, потрапляючи в центральну нервову систему, знижують збудливість клітин головного мозку, які викликають напади. "Риб'ячий жир безпечний і коштує недорого. Він не тільки запобігає нападам, але й зміцнює здоров'я серцево-судинної системи", - говорить дослідник Крістофер Дегеоргио з Каліфорнійського Університету.

У дослідженні взяли участь 3 групи хворих, на яких вчені випробували три різних методи. Перша група 10 тижнів приймала низькі дози риб'ячого жиру, друга - високі, а третя - плацебо. Також дослідники окремо провели випробування на 24 пацієнтах, чия епілепсія не піддавалася медикаментозному лікуванню. У двох осіб, які пили низькі дози риб'ячого жиру, протягом 10 тижнів дослідження не було нападів. Ні в кого з учасників, що приймали плацебо або високі дози риб'ячого жиру, такого ефекту не спостерігалося.
0 633
26-06-2015, 17:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Спробуйте цей чудовий шоколадно-банановий хліб. Він простий у приготуванні та дуже смачний
Всі рецепти ...