додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Яка кава не нашкодить печінці

Напій знижує ризик розвитку діабету 2-го типу та інсульту.

Звичайна кава була об'єктом досліджень неодноразово, але цього разу вчені звернули увагу на іншого виду каву, декофеїнізованої. Виявилося, що і кава без кофеїну теж вельми корисна.

В останні роки з'явилося не менш як 10 наукових публікацій, автори яких повідомляли про виявлені ними різні корисні властивості натуральної кави, раніше невідомі. Встановлено, що ароматний напій при регулярному споживанні знижує ризик розвитку діабету 2-го типу, інсульту і деяких нейродегенеративних захворювань - в першу чергу хвороб Паркінсона й Альцгеймера.

А вчені зі США, співробітники Національного центру раку в місті Бетесда, штат Меріленд (National Cancer Institute in Bethesda, Maryland) виявили, що як звичайна кава, так і її більш "дієтичний" різновид, позбавлений кофеїну, має здатність нормалізувати рівень печінкових ферментів.

Американські дослідники вивчали дані 10-річного спостереження майже 28 000 дорослих жителів США. Було встановлено, що у тих випробовуваних, які щодня випивали 3 і більше чашок кави, рівень основних печінкових ферментів у середньому був нижчим порівняно з учасниками, які каву взагалі не пили.
0 691
24-06-2015, 13:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги