додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я » Новини

Які несподівані секрети здорового харчування

Якщо пити багато води, можна позбутися болю в спині.

Вважаєте себе гуру здорового харчування? Ми вам відкриємо кілька новинок.

Виявляється, зелені банани корисніші за стиглі, товчена картопля містить більше цукру, а якщо пити багато води, можна позбутися болю в спині.

Про це розповів професор біохімії Родні Білтон, який присвятив дослідженням 15 років.

Як пояснює науковець, зелені банани, так само як цільні злаки та овочі, містять резистентний крохмаль, розчинні харчові волокна. Вони ферментуються бактеріями в товстій кишці та надають людині енергію на довгий проміжок часу. Від резистентного крохмалю не росте рівень цукру в крові. А ще він стимулює утворення гормону глюкагону – завдяки йому тіло швидше спалює жир.

Крім цього, резистентний крохмаль сприяє збільшенню кількості корисних бактерій у товстому кишечнику, а це знижує ризик онкозахворювання.

Чим менше маніпуляцій зазнає продукт, тим нижчим буде рівень цукру. Запечена чи навіть смажена картопля в цьому сенсі корисніша за варену і товчену.

До слова, під час смаження автор радить додавати воду. Вона знизить температуру на сковорідці, від того олія менше горітиме, вивільняючи токсичні речовини. Оливкову олію, особливо першого віджиму, краще використовувати для салатів, а не смажити на ній.

Американські вчені підрахували, що 75% людей хронічно "недопивають" води. Через це кров та синовіальна рідина, що заповнює порожнину суглобів, стають густішими. У суглобах утворюються кристалики сечової кислоти. Усе це спричиняє біль. Дослідники кажуть, що в 80% полегшити страждання допоможе проста вода – 8-10 склянок на день.
0 428
24-06-2015, 08:30

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...
Чим небезпечний цукровий діабет?
Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти