додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Вітаміни, які сприяють раку простати

Вітаміни варто вживати згідно інструкції.

Бувають випадки, коли й вітаміни шкодять, особливо чоловікам.

Надмірне споживання вітамінів пов’язане з підвищеним ризиком розвитку агресивних форм раку передміхурової залози, а також смерті від цього захворювання. До таких висновків приходять американські учені з Національного інституту по дослідженню раку.

У проведеному ними дослідженні взяли участь 295 344 чоловік, що надавали деталізовану інформацію про споживання вітамінних добавок. За час спостереження, яке продовжувалося 5-6 років, рак простати був виявлений більш ніж у 10 241 учасника.

Частота виявлення захворювання була приблизно однаковою у всіх групах учасників незалежно від рівнів споживання вітамінів. В той же час агресивні форми раку простати і випадки летального результату серед хворих значно частіше спостерігалися серед чоловіків, що приймали мультівітамінні добавки в надмірних кількостях, – таких серед учасників дослідження налічувалося близько 5%.

За даними учених, частота метастазування раку простати серед чоловіків, що приймали мультівітамінні препарати частіше за один раз на день, була вища на 27%, а число летальних результатів в тій же групі було вище на 68%. Ризик агресивного перебігу раку і смерті від цього захворювання був більш ніж в два рази вище серед учасників з сімейною історією цього

захворювання. Ще вище ризик був в невеликій групі досліджуваних, таких, що поєднували надмірне споживання мультівітамінних препаратів з прийомом окремих добавок з селеном і цинком.

Оскільки учасники дослідження користувалися вельми різноманітними препаратами, учені вважають передчасними які-небудь припущення про біохімічні механізми, лежачи в основі виявлених закономірностей. Проте, зв’язок між надмірним прийомом вітамінних добавок і ризиком агресивного розвитку раку представляється їм безперечним і таким, що вимагає подальшого вивчення.
0 883
23-06-2015, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги