додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Що корисніше: чай чи вода

Чай має таку ж властивість тамувати спрагу, як і вода.

Безліч лікарів та дієтологів запевняють що чай та кава шкодять організму.

Деякі дослідження, проведені у Великобританії, показали, що чай має таку ж властивість тамувати спрагу, як і вода, якщо випивати його від 4 до 6 чашок у день. В ході цього експерименту брався чорний чай з додаванням молока і без цукру (саме так п'є чай більшість англійців). Їх напій містив 42 мг кофеїну на чашку.

Українські вчені провели заміри кількості кофеїну в різних марках чаю, але метою експерименту було, в першу чергу, встановити, в якому чаї кофеїну більше - чорному чи зеленому. За результатами цих досліджень, зелений чай з відривом виграв у чорного за змістом кофеїну.

Хоча чай містить чимало корисних речовин, про які згадано вище, але слід пам'ятати, що додані до нього цукор, вершки або підсолоджувачі роблять його шкідливіше. Будь то хоч трав'яний чай, хоч зелений потрібно не забувати, що такі добавки, а особливо не натуральні (замінник цукру, вершки на рослинній основі) збільшать в ньому кількість калорій, жирів і шкідливих речовин.

Трав'яні та фруктові чаї кофеїну не містять, і тому не справляють негативного впливу на організм. Пиття трав'яного і фруктового чаю принесе користь - той же обсяг води, але з додатковою вигодою завдяки травам або фруктів.

Ще чай містить антиоксиданти, які допомагають імунній системі боротися з вільними радикалами - тобто запобігають рак. Антиоксиданти містяться в зеленому, чорному і трав'яних чаях. Це, безсумнівно, приносить плюс на користь чаю перед водою, якщо розглядати не тільки властивість поповнення запасу рідини в організмі.
0 1 575
23-06-2015, 13:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Блогерка Оля Борачкова поділилася рецептом смачної лимонної паски

Всі рецепти ...
• Теги