додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Що врятує від раку

Уникайте шкідливих звичок.

Боїтесь захворіти раком? Від нього можливо втекти!

Дуже багато їжі, алкоголю і сонця є причиною випадків захворювань деякими формами раку, що почастішали, попереджають експерти Великобританії. Випадки захворювання меланомою зросли на 40% за останніх 10 років.

Куріння і надмірне вживання алкоголю привели до збільшення на 25% випадків раку порожнини рота. Дослідження відзначають, що приблизно половина всіх ракових захворювань можна запобігти шляхом зміни стилю життю. Випадки раку нирок і раку матки, пов'язані з проблемами надмірної ваги у жінок значно почастішали за останнє десятиріччя. Дослідження довели, що такі форми раку розвиваються в два рази частіше у жінок, страждаючих ожирінням, ніж у жінок з нормальною вагою.

Сара Хиом, директор інституту онкологічних досліджень Великобританії заявляє: "Ми дуже стурбовані швидким зростанням випадків захворювання злоякісною меланомою. Парадокс в тому, що в більшості випадків захворюванню можна запобігти, якщо уникати пекучого сонця і не отримувати сонячних опіків".

Медики упевнені, що кожен може зменшити ризик захворювання раком, уникаючи куріння, підтримуючи здорову вагу, дотримуючись збалансованоїдієти з достатком фруктів, овочів і волокна, регулярно виконуючи фізичні вправи.
0 740
22-06-2015, 17:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги