|
|
|
Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Публікації "МБ" |
Ваше здоров'я / НовиниВживайте більше клітковини. Британські вчені заявили, що горіхи, овочі, злаки та інші багаті на клітковину продукти можуть знизити ризик інсульту. Раніше проведені дослідження вже показали, що клітковина може скоротити такі фактори ризику виникнення інсульту, як високий кров'яний тиск і високі показники "поганого" холестерину. У новому дослідженні, яким керувала доктор Діана Тріплетон з Наукової школи з питань харчування при університеті Лідса, вчені виявили, що збільшення на 7 грамів споживання клітковини щодня на 7% знижує ризик первинного інсульту. Таку надбавку дають одна порція спагеті з твердих сортів пшениці плюс дві порції фруктів або овочів. "Споживання багатої на клітковину їжі важливе для кожного, а особливо для людей, які мають такі фактори ризику розвитку інсульту, як зайва вага, куріння і високий кров'яний тиск", — заявила Тріплетон. Відзначимо, що медики рекомендують щодня споживати як мінімум 25 грамів клітковини. Щоб отримати цю кількість, необхідно з'їдати 7-8 порцій зернових продуктів і 9-10 порцій фруктів і овочів. Раніше японські вчені виявили, що регулярне споживання кави і зеленого чаю може знизити ризик інсульту на 14-20%. Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Загрузка...
|
Смачні рецепти
• Теги
Буковина ДТП Зеленський Каспрук Росія Україна Чернівці аварія афіша вибори відключення війна війна з Росією день ангела депутати долар діти карантин клуби концерти коронавірус курс валют кіно міська рада новини новини Буковини новини України новини Чернівців палац кіно Кобилянської погода пожежа поліція православний церковний календар ремонт смерть суд футбол хвороба євро іменини
include('ukrnet48540fyanfv51hdiox906d/links.php'); echo makeUkrnetLink(); ?> include($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/_lm8ea8f138e7abf12fd3b69de62a906877/linkmoney.php');?> |