додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Горіхи та злаки вбережуть від інсульту

Вживайте більше клітковини.

Британські вчені заявили, що горіхи, овочі, злаки та інші багаті на клітковину продукти можуть знизити ризик інсульту. Раніше проведені дослідження вже показали, що клітковина може скоротити такі фактори ризику виникнення інсульту, як високий кров'яний тиск і високі показники "поганого" холестерину.

У новому дослідженні, яким керувала доктор Діана Тріплетон з Наукової школи з питань харчування при університеті Лідса, вчені виявили, що збільшення на 7 грамів споживання клітковини щодня на 7% знижує ризик первинного інсульту. Таку надбавку дають одна порція спагеті з твердих сортів пшениці плюс дві порції фруктів або овочів.

"Споживання багатої на клітковину їжі важливе для кожного, а особливо для людей, які мають такі фактори ризику розвитку інсульту, як зайва вага, куріння і високий кров'яний тиск", — заявила Тріплетон.

Відзначимо, що медики рекомендують щодня споживати як мінімум 25 грамів клітковини. Щоб отримати цю кількість, необхідно з'їдати 7-8 порцій зернових продуктів і 9-10 порцій фруктів і овочів.

Раніше японські вчені виявили, що регулярне споживання кави і зеленого чаю може знизити ризик інсульту на 14-20%.
0 714
22-06-2015, 13:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Марципан набагато легше приготувати вдома, ніж ви можете подумати
Всі рецепти ...