додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Студенти БДМУ провели День донора

З кожним разом зростає кількість постійних донорів.

У середині червня відзначається Всесвітній День донора. Щороку студенти Буковинського державного медичного університету проводять акції зі здачі донорської крові. Цього річ студенти-медики здавали понад 15 літрів крові у відділенні трансфузіології ОКУ "Лікарня швидкої медичної допомоги-Університетська лікарня".

"За останні роки ситуація кардинально змінилася, адже раніше здавали кров переважно родичі та знайомі пацієнтів за потреби. Нині ми маємо приклад того, що свідома молодь бере на себе місію покращення ситуації із забезпеченням крові при гострих процесах та надзвичайних ситуаціях. Особисто я восьмий раз здаю кров, і з кожним разом зростає кількість постійних донорів", - зазначив викладач кафедри догляду за хворими та ВМО Віталій Смандич.

Довідка:
У цей день в 1868 році народився Карл Ландштейнер, австрійський лікар, імунолог, який отримав в 1930 році Нобелівську премію за відкриття груп крові людини.

У травні 2005 р. під час Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я, міністри охорони здоров’я світу одностайно прийняли заяву про прихильність і підтримку добровільного донорства крові. У резолюції WHA58.13 вони постановили щорічно проводити Всесвітній день донора крові 14 червня.

Цього року Всесвітній день донора крові знову проводиться у всьому світі і координується Всесвітньою організацією охорони здоров’я, Міжнародною федерацією товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, Міжнародним товариством з переливання крові та Міжнародною федерацією організацій донорів крові.
0 634
19-06-2015, 18:54

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Спробуйте цей чудовий шоколадно-банановий хліб. Він простий у приготуванні та дуже смачний
Всі рецепти ...