додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Кому не можна вживати смажену їжу

М'ясні та рибні страви, обсмажені на олії, – особливо шкідливі.

Здавалось би смажена їжа не настільки шкідлива, однак є категорія людей, яким її вживати не варто.

Лікарі дієтологи давно говорять про шкоду смаженої їжі. І тепер вони конкретизують: м'ясні та рибні страви обсмажені на олії - особливо шкідливі. Незалежно від того, яку олію ви будете використовувати. У відповідь на питання, чи дійсно так небезпечно смажити продукти, і чи не краще все тушкувати або парити, відповідь досить проста: все повинно бути в міру.

Якщо людина вважає, що вона абсолютно здорова, до того ж її вік 15-40 років, то їй можна іноді з'їсти трохи м'яса, приготованого на грилі, або смажену курку. Якщо ж ви не належите до цієї категорії людей, то смажені страви не для вас. Особливо продукти, підсмажені на олії. Справа в тому, що термічна обробка протягом лише 4-5 хвилин змінює хімічну формулу рослинної олії і перетворює її в транс-жири, які дуже небезпечні для судин.

Особливо небажано поєднувати тваринні жири з термічно обробленими рослинними жирами. Приміром, використовувати рослинну олію для смаження риби або м'яса. А ось овочі можна приготувати на рослинній олії, але тільки обсмажувати їх потрібно на розжареній плиті і не більше 2-4 хвилин. Для приготування продуктів краще користуватися розпеченою сковородою з антипригарним покриттям і без олії. Але найкращий спосіб зберегти вітаміни і мікроелементи - тушкувати або парити на маленькому вогні.
0 874
21-06-2015, 14:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...