додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Які властивості сиру

У ньому містяться пробіотики.

У похилому віці у людей відбувається вікова зміна вилочкової залози (тимуса), тобто "старіння" імунної системи. Імунітет вже не так ефективно бореться з інфекціями, не здатний швидко поглинати ракові клітини і реагувати на вакцини, як у молодості.

Вчені вважають, що "старіння" імунітету є масовою проблемою, так як кількість літніх людей серед нашого населення, а також зростання онкологічних, інфекційних і хронічних захворювань у цій віковій групі великі.

Доктор Фанді Ібрахім з Університету Турку стверджує, що щоденне вживання сирів , до складу яких входять пробіотичні бактерії, допомагає імунній системі впоратися з віковими змінами. Більшість бактерій потрапляють в наш організм через ШКТ разом з їжею, де знаходиться до 70% корисних імуноглобулінів.

Фахівці отримали докази, що бактерії пробіотики сприяють поліпшенню імунітету, а сирні продукти є ідеальними "провідниками" корисних бактерій. Це довели і результати нещодавнього "сирного" експерименту, проведеного в будинку престарілих. Добровольці у віці від 72 до 103 років щодня вживали на сніданок або сир гауда з пробіотиками, або плацебо. Після закінчення експерименту у всіх випробовуваних взяли аналіз крові. Результат підтвердив, що пробіотичний сир сприяє значному підвищенню імунітету.
0 921
21-06-2015, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...