додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Які властивості сиру

У ньому містяться пробіотики.

У похилому віці у людей відбувається вікова зміна вилочкової залози (тимуса), тобто "старіння" імунної системи. Імунітет вже не так ефективно бореться з інфекціями, не здатний швидко поглинати ракові клітини і реагувати на вакцини, як у молодості.

Вчені вважають, що "старіння" імунітету є масовою проблемою, так як кількість літніх людей серед нашого населення, а також зростання онкологічних, інфекційних і хронічних захворювань у цій віковій групі великі.

Доктор Фанді Ібрахім з Університету Турку стверджує, що щоденне вживання сирів , до складу яких входять пробіотичні бактерії, допомагає імунній системі впоратися з віковими змінами. Більшість бактерій потрапляють в наш організм через ШКТ разом з їжею, де знаходиться до 70% корисних імуноглобулінів.

Фахівці отримали докази, що бактерії пробіотики сприяють поліпшенню імунітету, а сирні продукти є ідеальними "провідниками" корисних бактерій. Це довели і результати нещодавнього "сирного" експерименту, проведеного в будинку престарілих. Добровольці у віці від 72 до 103 років щодня вживали на сніданок або сир гауда з пробіотиками, або плацебо. Після закінчення експерименту у всіх випробовуваних взяли аналіз крові. Результат підтвердив, що пробіотичний сир сприяє значному підвищенню імунітету.
0 838
21-06-2015, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Марципан набагато легше приготувати вдома, ніж ви можете подумати
Всі рецепти ...