додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я » Новини

Які фрукти зменшують ризик діабету

Фрукти варто вживати в природній формі і уникати вживання соку з них.

Дивно, адже загальновідомим фактом є те що фрукти викликають діабет а не навпаки!

Фрукти темного кольору здатні знизити ризик розвитку діабету, говориться в новому дослідженні, проведеному в Гарвардському університеті.

Дослідники виявили, що три порції винограду (родзинок), чорниці або чорносливу на тиждень зменшують шанс діабету на цілих 12%.

"Фрукти темного кольору багаті антоціанами і ресвератролом, поліфенолами, які можуть поліпшити метаболізм глюкози і чутливість до інсуліну, що допоможе відбиватися від діабету", — говорить автор дослідження Ци Вець, доктор біологічних наук.

Але фрукти варто вживати в природній формі, і уникати вживання соку з них. У дослідженні, вживання соку з фруктів збільшувало ризик діабету на 8%.

У порівнянні з цілим плодом, багатим клітковиною, яка уповільнює травлення, сік провокує більш швидку реакцію на глюкозу та інсулін, тому що рідина швидше всмоктується. Плюс до всього, деякі фітонутрієнти, що руйнують діабет, руйнуються під час приготування соку.
0 391
20-06-2015, 10:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...
Чим небезпечний цукровий діабет?
Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти