додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

В чому небезпека жувальної гумки

Відбіленню зубів жуйка не сприяє.

Багато хто не може вийти з дому без пачечки жувальної гумки.

Жувати гумку рекомендується після їжі, ні в якому разі не жуйте її на голодний шлунок, а інакше це може призвести до дуже небезпечних хвороб, таким як гастрит або гастродуоденіт. Людям, які вже страждають цими захворюваннями, категорично протипоказано навіть наближатись до жуйки. І це не жарти! Існують дослідження, які показують, що буде, якщо жувати жувальну гумку і нічого не їсти: шлунковий сік, що виділяється за відсутності їжі, перетравлює захисну слизову оболонку шлунка.

Так само не рекомендується її жувати, якщо у вас стоїть пломба в зубах, процес жування може розхитати цю пломбу, і спровокувати її випадання. Ще вона шкідлива великим вмістом цукру, що зовсім не здорово впливає на стан наших зубів.

Курити при жуванні гумки теж не можна – сигарета повна канцерогенів, а вони, разом з вироблюваною жуйкою слиною потрапляють в наш шлунок, де завдають ще більшої шкоди організму.

Білий колір зубів є в сучасному світі візиткою будь-якої людини. Але всім відомо про утворення нальоту і потемніння зубів. Зазвичай курці, і любителі чаю або кави з цією проблемою стикаються частіше. І тоді ми починаємо вдаватися до відбілюючих властивостей жуйки, які по телевізору рекомендують провідні стоматологи. Але ми розчаруємо вас: жувальна гумка майже не видаляє наліт зі зубів – він занадто для неї чіпкий. Ніяка гумка не замінить чищення зубів зубною пастою.
0 1 828
17-06-2015, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...