додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Який найдешевший спосіб уникнути хвороб

Вишня здатна побороти запалення.

Якщо ви вважаєте що для того аби захистити себе від складних та небезпечних хвороб потрібно багато грошей, ліків та часу, ми розвінчаємо цей міф.

Все, що радять медики робити для цього — регулярно вживати вишню в будь-якому вигляді. Протягом 90 днів дослідники тримали лабораторних щурів на "західній дієті" з високим вмістом жиру і помірним — вуглеводів. Після цього в режим харчування гризунів був введений порошок з подрібненої вишні, в кількості, що становить один відсоток від харчування. Ще через деякий час фахівці зафіксували у мишей позитивні зміни в показниках їх життєдіяльності. Зокрема, спостерігалося скорочення факторів ризику серцевих захворювань, зниження концентрації холестерину, зменшення маси тіла, жирового прошарку і маркерів внутрішнього запалення.

Висунувши гіпотезу про те, що всі ці зміни були викликані всього лише вживанням вишні, вчені здійснили наступний експеримент — на цей раз за участю 10 осіб з ожирінням і зайвою вагою. Цим пацієнтам було запропоновано пити вишневий сік щодня протягом 4 тижнів.

Підсумком проекту за участю людей також стали позитивні трансформації. В організмі учасників досліду було зафіксовано істотне скорочення декількох маркерів запалення, а також пониження рівнів тригліцеридів — ключового фактора ризику серцевої хвороби.

Підвівши риску під цими дослідження, лікарі резюмували: продукти, багаті антиоксидантами, такі, як вишня, потенційно зменшують запалення і володіють сильними корисними властивостями для зниження ризику захворювань.
0 608
17-06-2015, 17:40

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Мабуть, пельмені, разом з варениками — одна з найшвидших у приготуванні страв, коли не хочеться готувати
Всі рецепти ...
• Теги