додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Скільки антибіотиків у м'ясі яке ми їмо

Вживайте домашнє м'ясо.

Те, що у м'ясі є ліки, знає багато хто, але пропускає повз, немов це його не стосується. Однак, проблема антибіотиків у продуктах на сьогодні постає дуже гостро.

До цих пір ми тільки здогадувалися про кількість антибіотиків, які використовуються для того, щоб підтримати свиней, велику рогату худобу і птицю здоровими.

Інститут здоров’я тварин розповів про те, що в Америці в 2005 році для годівлі тварин було використано 11.1 мільйона кілограмів антибіотиків. Але Комісія з контролю за ліками і поживними речовинами (далі FDA) раніше це не відслідковувала. Перший раз FDA випустила свої оцінки тільки в 2009 році: "13.1 мільйона кілограмів протимікробних препаратів були продані або розподілені для використання в годівлі тварин, що йдуть на м’ясо".

"Це дуже багато", - пише Мерін МакКенна у своєму блозі. (Вона журналіст, що спеціалізується на інфекційних хворобах, і автор колонки Superbug в Food Safety News.) Ми вважаємо що антибіотики це щось хороше, що допомагає позбутися від хвороб. Але надмірне їх вживання може призвести до зниження опірності, і саме надмірне споживання ми і бачимо в м’ясному виробництві.

М’ясне виробництво якраз вимагає сильних антибіотиків, які дістаються не тільки тваринам. Антибіотики передаються землі, і тим хто на ній працює, не кажучи вже про невідомі наслідки для тих, хто споживає м’ясо.
0 811
14-06-2015, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти

Такі мереживні паски-крафіни мають досить незвичний вигляд - нагадують водночас кекс і круасан
Всі рецепти ...
• Теги