додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Здоров'я Тури з Чернівців Весілля Бізнес каталог Блоги Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео

Ваше здоров'я / Новини

Скільки антибіотиків у м'ясі яке ми їмо

Вживайте домашнє м'ясо.

Те, що у м'ясі є ліки, знає багато хто, але пропускає повз, немов це його не стосується. Однак, проблема антибіотиків у продуктах на сьогодні постає дуже гостро.

До цих пір ми тільки здогадувалися про кількість антибіотиків, які використовуються для того, щоб підтримати свиней, велику рогату худобу і птицю здоровими.

Інститут здоров’я тварин розповів про те, що в Америці в 2005 році для годівлі тварин було використано 11.1 мільйона кілограмів антибіотиків. Але Комісія з контролю за ліками і поживними речовинами (далі FDA) раніше це не відслідковувала. Перший раз FDA випустила свої оцінки тільки в 2009 році: "13.1 мільйона кілограмів протимікробних препаратів були продані або розподілені для використання в годівлі тварин, що йдуть на м’ясо".

"Це дуже багато", - пише Мерін МакКенна у своєму блозі. (Вона журналіст, що спеціалізується на інфекційних хворобах, і автор колонки Superbug в Food Safety News.) Ми вважаємо що антибіотики це щось хороше, що допомагає позбутися від хвороб. Але надмірне їх вживання може призвести до зниження опірності, і саме надмірне споживання ми і бачимо в м’ясному виробництві.

М’ясне виробництво якраз вимагає сильних антибіотиків, які дістаються не тільки тваринам. Антибіотики передаються землі, і тим хто на ній працює, не кажучи вже про невідомі наслідки для тих, хто споживає м’ясо.
0 910
14-06-2015, 20:00

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...

Наталія ПАШКОВСЬКА, завідувач кафедри клінічної імунології, алергології та ендокринології БДМУ
Смачні рецепти
Кутя

Кутя здається простою стравою лише на перший погляд. Насправді вона вимагає точності, терпіння та розуміння процесів
Всі рецепти ...